Saturday, 15 October 2016

INTRODUCTION

Valokuva Tytti Käyhkö


Moi,

Nimeni on Laura. Olen 29 vuotias  vaate- ja kuosisuunnittelija. Valmistuin vaatesuunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2011. Tämänhetkisissä  maisterin opinnoissani Aalto Yliopistossa olen keskittynyt pääsääntöisesti tekstiilisuunnitteluun ja erityisesti kuosi- ja pintasuunnittelun. Opintoni ovat lopputyötä vaille valmiit ja gradu valmistuukin töiden ohessa.
 Työharjoittelupaikka johti vakituiseen työsuhteeseen lastenvaatteiden printtiassistenttina ja tällä hetkellä asun ja työskentelen Tukholmassa. Myös aikaisemmissa työpaikoissani olen työskennellyt lastenvaatesuunnittelun parissa ja kerännyt näin kokemusta teollisesta vaatesuunnittelusta sekä kaupallisten kuosien tekemisestä.
Rakastan työtäni, mutta kaupallisen kuosisuunnittelun ohella haluan tehdä myös omia taiteellisia projektejani ja pitää portfolioni elossa. Blogin perustaminen tuntuikin tätä ajatellen motivoivalta idealta. Intohimo, luovuus ja käsillä tekemisen taito pääsevät valloilleen tässä blogissa.
Blogissani haluan jakaa asiat, jotka inspiroivat minua, tarinat kuosien takaa, työskentelytavat, joita käytän sekä lopputuloksena syntyneet kuosit.
Suurin inspiraation lähteeni on varmasti oma mielikuvitukseni ja sieltä löytyvät mitä kummallisemmat maailmat. Kissat ovat muusiani ja niillä kaikilla on omat tarinat kerrottavinaan.
Tyylini on pääsääntöisesti voimakkaan tarinallinen ja värikäs, mutta vahvuuksiini kuuluu ehdottomasti myös monipuolisuus. Työni voivat olla mitä vain taiteellisen ja kaupallisen väliltä, mutta niistä välittyy poikkeuksetta oma tunnistettava kädenjälkeni.
Toivon, että kuosien kautta kertomani tarinat ilahduttavat ja inspiroivat teitä.
Tervetuloa seuraamaan blogiani, The story of my kuosi
Toivottavasti pidätte siitä!

/ Laura Kaarina Kunnas


No comments: