Saturday, 29 October 2016

MAY THE FORCE BE WITH YOU


Kuva: H&
Kuva: H&M


Onhan se mukava tunne, kun näkee itse suunnitelmia kuoseja kaupan hyllyllä!

Tämän Star Wars -lisenssillä tehdyn kuosin suunnittelin viime keväänä tehdessäni harjoittelua H&M:n nuorten tyttöjen osastolla. Se oli yksi ensimmäisistä tehtävistäni ja koin suurta ylpeyttä saadessani näin suuren vastuun ja mahdollisuuden työskennellä yhteistyössä Disneyn kanssa.
Olen suunnitellut lisenssikuoseja aikaisemminkin, mutta tuntui suurelta harppaukselta hypätä Muumeista Star Wars:iin! 

Lisenssisuunnittelu on haastavaa, koska lisenssinhaltijoilla on omat pikkutarkat sääntönsä ja rajoitteensa, joiden puitteissa suunnittelu pitää toteuttaa. Suunnitelmat pitää  aina hyväksyttää lisenssinhaltijalla ennen kuin ne voidaan laittaa tuotantoon. Itse pidän lisenssisuunnittelua haastavana, mutta myös äärettömän mielenkiintoisena suunnittelun muotona. Valmiiksi luodut brändit, tarinat ja maailmat ovat täynnä loputtomia mahdollisuuksia. Lisenssisuunnittelu voi olla niin paljon enemmän kuin Mikki Hiiren naama t-paidassa. 

Nyt kun olen töissä H&M:llä, haluan oppia kaiken myös lisenssisuunnittelusta.
En tule kommentoimaan H&M:ää yrityksenä muuten kuin, että se on paras työpaikka, jossa olen ikinä ollut! Olen ollut nyt yhdeksän kuukautta töissä ja edelleen joka aamu lähden töihin intoa täynnä. Päivät ja viikot menevät nopeasti, koska työ on niin kivaa. Se on monipuolista ja haastavaa, työkaverit ja työyhteisö ovat todella kivoja, työsuhde-edut ovat hyvät, ei tarvitse tehdä ylitöitä eikä ottaa töitä kotiin, palkka on koulutusta vastaava, työnantaja haluaa, että kehitän itseäni jatkuvasti ja se taas antaa mahdollisuuden yrityksessä etenemiseen. Ja ehkä tärkein: lounasravintolan ruoka on ihan sairaan hyvää!!!

Opintojeni alusta asti mieltä on painanut työllistyminen valmistumisen jälkeen. Tiettävästi Suomen työllistyminen vaatetusalalla on lähes olematonta ja viimeisetkin jäljellä olevat yritykset kamppailevat olemassaolostaan. Jotain ruotsalaiset nähtävästi osaavat tehdä paremmin, koska täällä erilaisia vaatetusalan yrityksiä riittää. Onko Suomen tilanteessa kyseessä sitten brändäämisen taidon puutteesta tai uudistumisen pelosta, kuka tietää?

Kaikki työtä etsivät kaupallisesta suunnittelusta kiinnostuneet vaatesuunnittelijat tai kuosisuunnittelijat! Voin lämpimästi suositella hakemaan töitä H&M:ltä. Ja jos joku haluaa jutella asiasta tai saada enemmän tietoja, niin minuun voi rohkeasti olla yhteydessä. Kerron mielelläni lisää H&M:stä ja millaista on ollut asua Tukholmassa.

Kaiken kaikkiaan on ollut hieno vuosi ja koen olevani erittäin onnekas saadessani oman alani työpaikan, jossa viihdyn. Siinä on aihetta juhlaan!

Rakas serkkuni sai tänään myöhästyneen synttärilahjansa, joka oli tietenkin Star Wars -paita.
Nooran mielestä kolmenkympin kynnyksellä ei ole aihetta juhlaan, mutta onhan se nyt juhlimisen arvoista, jos vielä siinä iässä voi pukeutua lastenvaatteisiin..

"And remember.. the Force will be with you, always" OBI WAN KENOBI4 comments:

Tuovi Typpo-Tickle said...

Ihana tarina! Kaikkea ihan parasta Lauralle!

Laura Kunnas said...

Kiitos tuovi! Kaikkea hyvää myös sinulle:)

Sasu Saska Ketonen said...

Hieno teksti ja onnea työpaikasta !! Ahkeruus ja usko omaan työhön palkitaan !!!

Laura Kunnas said...

Kiitos Sasu! Juuri nuo ovat avaimet joita olen matkallani tarvinnut :)