Saturday, 19 November 2016

KISSA KIPPURAHÄNTÄ


Olen syntynyt perheeseen jossa oli kissa, Pörri. Pörri oli aluksi mustasukkainen minulle, koska oli tottunut saamaan kaiken huomion itselleen. Pörri kuitenkin tottui minuun ja otti minut suojelevan silmänsä alle. Se vahti minua usein kehtoni reunalla kun nukuin ja tarkkaili omasta rottinkituolistaan kun leikin. Saatoin vetää Pörriä hännästä ja repiä sen turkkia, mutta se ei ikinä raapaissut. Se oli viisas kissa.

Pörrin jälkeen meillä on ollut reilusti yli kymmenen kissaa. Kaikki ovat omana aikanaan tuoneet valtavasti iloa, lämpöä ja huumoria perheeseemme. Kaikki omine kujeineen ja erityispiirteineen. Kissat ovat jättäneet jälkensä minuun ja elämäni ei koskaan tule olemaan täysipainoista ilman kissoja. Omaa kissaa en ole halunnut ottaa alati muuttuvien elämäntilanteideni takia. Onneksi pääsen aina välillä tapaamaan äitini sekä kavereideni kissoja.

Ehkä juuri sen takia toistan usein töissäni kissa-aiheita. Kissat ovat suurin inspiraation lähteeni. Niiden touhujen tarkkailu, ilmeet ja eleet alkavat muotoutua tarinaksi mielessäni ja nämä pienet tarinat on helpoin purkaa kuosien muodossa. Kaikilla kissoilla on erityinen persoonallisuus ja omat tarinat kehrättävinään. Kissojen maailmassa mikä vain on mahdollista.Esittelen teille kissoihin liittyen kuosin jonka nimesin Kissa Kippurahännäksi.

Pörri tarkkailee minua kehdon reunalta

Äiti, minä ja Pörri, 1987
 Kippurahäntä syntyi noin vuosi sitten syksyllä 2015. Sen muusa oli parhaan ystäväni kissa Alfa, joka inspiroi myös Jeminan ja Miikan hääkuosin, Kissojen Syyshäät.
Alfa on monella tapaa erityinen kissa, mutta tällä kertaa kiinnitin erityistä huomiota sen kippuralle menevään häntään. Jeminan mukaan tälle ei ole sen kummallisempaa selitystä. Alfa vain tykkää kipristää häntänsä niin kuin possu.

Kissojen hännät ovat mielestäni hypnotisoivia. Ne muistuttavat myös vähän käärmeitä, jotka puolestaan taas inhottavat ja pelottavat minua. Pahassa painajaisessani suloinen kissa pudottaa häntänsä ja karvainen häntäkäärme alkaa luikerrellen jahdata minua.

Kissa Kippurahäntä ei ole ehkä maailman kaupallisin kuosi juuri tämän söpöys/ällöys aspektinsa vuoksi, mutta jostain syystä se on yksi kaikkien aikojen lempikuoseistani. Ehkä siksi että se kuvastaa hyvin mieleni koukeroita ja suurta rakkauttani kissoihin.

Suunnittelussa käytin apuna valokuvia Alfasta 


No comments: