Monday, 28 November 2016

CAPRIKoska matkustaminen ei tällä hetkellä ole töiden puolesta mahdollista ei auta muu kuin haaveilla siitä. Katselin vanhoja matkakuvia, jotka aina toimivat hyvänä inspiraation lähteenä. Viime kevään Italian roadtripistä inspiroituneena maalasin viikonloppuna sitruunoita ja kävin sunnuntaina hakemassa pizzan.Roadtrip Italiassa Amalfin rannikolla oli ikimuistoinen. Matkaa suunniteltiin sen verran, että Roomasta vuokrattiin auto etukäteen ja päätettiin että lähdetään ajamaan kohti Napolia. Suunnittelemattomuudesta huolimatta tai juuri sen takia päädyimme mitä inspiroivimpiin paikkoihin ja tilanteisiin sekä tapasimme monenlaisia mielenkiintoisia ihmisiä ja kissoja.

Luonnostelussa käytän apuna valokuvia jotka jäljennöspaperin avulla siirrän akvarellipaperilleInspiraation poimiminen Italiassa on käsinkosketeltavaa. Hedelmätarhoja on kaikkialla. Kaikki tilanomistajat eivät ehkä ole kovin iloisia kun innokkaat turistit käyvät yön pimeydessä poimimassa matkamuistoja itselleen..Luonnokset valmiina maalattaviksiKoskettavin kohtaaminen oli varmasti hotellikissa Piccolo. Se oli syntynyt hotellin sitruunatarhassa ja elänyt hotellissa epätävallisen pitkän kissan elämän. Piccolo oli ollut mukana hotellin perustamisesta lähtien, nähnyt sen loistokkuuden ajat sekä 70-luvulla tehdyn lisäsiiven rakentamisen. Piccolo tunsi asiakkaiden salaisuudet pelkästään nuuhkaisemalla heitä. Puhumattakaan salaisuuksista, joita hotellin henkilökunnalla oli..

Piccolo, erään hotellin aulakissa
Mustekaloja esittelevä tarjoilija neuvoi meille tien salaiselle rannalle. Lähdimme karttaan piirrettyjen ohjeiden mukaan laskeutumaan kohti rantaa. Tie muuttui poluksi ja polku entistä umpeenkasvaneemmaksi poluksi. Sisiliskoja (ja käärmeitä, jonka saimme tietää jälkeenpäin) vilisi kaikkialla ja meillä oli jalassa pelkät flip flopit. Tässä kohtaa kävi mielessä, että saikkailu saattaakin olla hengenvaarallinen. Pensaiden välistä näkyi pystysyora pudotus rotkoon. Alhaalle vihdoin selviytyessämme teimme nokkelan havainnon että alas olisi päässyt myös tietä pitkin.

Salainen ranta


Sitruunoita akryylimaaleilla
Viimeisin majapaikka oli Lihavien kissojen bed & breakfest. Siellä upeasta merimaisemasta Positanon kupeessa nauttivat ihmisten lisäksi noin parisenkymmentä hyvinvoivaa eläkkelle jäänyttä kissavanhusta. Majatalolta oli kulku rannalle. Ensin oli laskeuduttava kaksisataa porrasta ja sitten kuljettava matalan ja kostean tunnelin läpi. Tunneli oli jonkinlainen huoltotunneli joka kuului rannan vieressä olevaan vanhaan huvilaan. Ranta oli kuulunut ennen huvilalle joka oli jäänyt autioksi, mutta paikalliset olivat halunneet ottaa rannan käyttöönsä. Majatalon emäntä kertoi että sillä oli jotain tekemistä mafian kanssa..
Hylätty mafiavilla
Inspiroivista Italian muistelmista takaisin todellisuuteen ja katse kohti uusia"reissuja". Torstaina muuttoauton pakkaaminen ja matka Viking Gabriellalla Tukholmaan. Mikä inspiroiva matka edessä :) Tämä on viides muutto vuoden sisällä ja toivottavasti viimeinen. Saan vihdoin tuotua huonekaluni tänne ja pääsen vihdoin asettumaan aloilleni.

No comments: