Monday, 14 November 2016

LEOPARDIPERHETänään esittelen teille leopardiperheen joka syntyi viikonlopun aikana omassa leopardi - workshopissani. Sunnuntai iltana asuntoni oli vessaa myöten täynnä maalitäpliä, paperisilppua ja likaisia pensseleitä. Oma luovuuteni kaipaa ympärilleen kaaosta ja ainakin kaaoksesta päätellen olen erittäinkin luova..
Halusin tehdä pienen leopardikuosipankin itselleni, koska olen huomannut työnikin kautta että leopardikuosit ovat vuodesta toiseen suosituimpien kuosien joukossa pilkkujen, raitojen, ruutujen ja kukkien kanssa. Pääsääntöisesti sisustuksessa ja naisten pukeutumisessa, mutta myös lasten, vauvojen ja jopa miesten vaatteissa.
 Kuosisuunnittelijan työhön kuuluu siis klassikkojen loputon varioiminen. Kuinka siis tehdä leopardi yhä uudestaan ja uudestaan vuodesta toiseen?

Kuosimalliston rakentaminen perustuu perheajatteluun. Mallisto koostuu pienemmistä perheistä joiden sisällä kuosit toimivat toistensa kanssa ja tukevat toisiaan. Kuosiperheeseen kuuluu yleensä 3-5 kuosia. Niin oikeissa, kuin kuosiperheissäkin ovat perheenjäsenet kaikki erilaisia. Toiset ovat isoja, toiset pieniä, jotkut värikkäitä ja räiskyviä, jotkut rauhallisempia ja tyynempiä. Kaikki ovat omia persoonallisuuksiaan. Perheenjäseniltä voi löytyä samoja piirteitä kuten esimerkiksi äidiltä peritty pitkä häntä tai isoisän suuret korvat. Perheen pää voi olla hyvinkin näyttävä ja taiteellinen jos se saa seurakseen rauhoittavia ja kaupallisempia sisarusprinttejä. Toki perhe voi rakentua myös esimerkiksi jonkin väriteeman ympärille. Hyvässä perheessä on vaihtelua sekä skaalassa että tekniikoissa. Eri tekniikoin toteutettujen kuosien yhdisteleminen saa yksittäiset kuosit näyttämään vieläkin paremmalta toistensa rinnalla. Yksinkertainen mustavalkoinen raita saa räikeän ja taiteellisen kuosin näyttämään vieläkin haluttavammalta.

Saanen esitellä, perhe Leo:

KARI
Kari on piirretty mustalla tussillaPeheen isä Kari on graafinen suunnittelija. Hän uskoo, että jokaisen muotoilijan tulisi pukeutua mustaan ja asua valkoisessa. Hänen lempiesineensä on Aalto-maljakko. Ihanteidensa mukaisen minimalistisen elämäntavan käytännön toteutus on kuitenkin hieman hankalaa, koska Karin vaimo on lastentarhanopettaja joka tykkää kaikesta kirjavasta ja värikkäästä.

MARJATTA
Marjatta on tehty värillisistä papereista leikkaamalla ja liimaamalla. Tämä kuosi voisi toimia esimerkiksi neule jacquardin mallina.
Karin vaimo Marjatta on lastentarhan täti. Hänen lempiharrastuksiinsa kuuluu neulahuovutus ja virkkaaminen, mutta kaikenlainen askartelu on hänen mieleensä. 

VIHTORI
Vihtori on maalattu akryylimaaleilla ja värieroteltu Photoshopissa
Leopardien perheeseen kuuluu isoisä Vihtori. Vihtori on eläkkeelle siirryttyään alkanut harrastelemaan linnunpönttöjen rakentelua ja lintubongausta. Tuntien paikoillaan odottelu puskassa on Vihtorin mielestä palkitsevaa. Hänen lempilintunsa ovat niitä, jotka maistuvat kanalta.

VUOKKO
Vuokko on maalattu väsiväreillä ja se on tarkoitettu digiprintiksi
Vihtorin vaimo ja perheen isoäiti Vuokko on kuuluisa oopperalaulaja. Vuokko on edelleen komea näky kiiltävässä turkiksessaan. Turkki pysyy kiiltävänä kun sitä nuolee päivittäin ja muistaa ottaa kalanmaksaöljyä aamuin illoin.

VIIVI
Viivi on maalattu akryylimaaleilla ja värieroteltu Photoshopissa
Karin ja Marjatan esikoinen Viivi on nyt teini-iässä. Hänen turkkinsa väritys vaihtui kertaheitolla tummanpuhuvaan gootti väritykseen ja hän on perustanut heavybändin kavereidensa kanssa. Viivin lempiruokia ovat salmiakki ja musta makkara.

 KASPIAN
Kaspian on maalattu vesiväreillä. Kaspianin tekemisessä käytin äitini kissojen tassuja leimasimina.
Mikä sotku!!! Kuka on tepastellut isän maaleissa?!!! Olohuoneen sohva on nyt täynnä pikku Kaspianin tassunjälkiä. Kaspian on vasta pentu, mutta on kovin kiinnostunut isän piirrustusvälineistä.Olin lauantai-iltana elämäni ensimmäistä kertaa katsomassa kaverini Kaisan kanssa burleskia. Se oli hauska ja viihdyttävä kokemus.
Kaisa kertoi minulle amerikkalaisesta burleskitaiteilijasta Jo Weldonista, joka on kirjoittamassa kirjaa leopardi -kuosien historiasta. Jos leopardit kiinnostavat enemmänkin niin käykää katsomassa makupaloja tulevasta kirjasta osoitteessa:

http://www.historyofleopardprint.com/

Prosessikuvia kuosiworkshopistaNo comments: