Sunday, 11 December 2016

MISTÄ PUPUT TULEE?

Ah! Omakotitaloasumisen luksusta!!! Tupaantuliaisten jälkiseurauksena viemäri tukossa ja p****vesi tulvii kylpyhuoneen lattialla. Sunnuntaipäivän graduntekoaika menikin sitten viemärihommissa..

Perjantaina kerkesin tekemään vähän kuosejakin, mutta en mitään valmista. Aloitin tekemään neljäpäiväistä työviikkoa joulukuun alusta, jotta saan graduni palautettua ajallaan. Perjantaina istuin konella Photaroimassa luonnoksia, joiden maalaamiseen minulta meni ehkä viisi minuuttia. Luovassa työssä usein luovuuden osuus on jotain 10% luokkaa ja loppu teknistä toteutusta. Tämä pätee niin omiin kuosiprojekteihini kuin myös printtiassistentin työhöni. Käsi ja takapuoli puuduksissa toistin samaa kumitusliikettä tuntikausia ja siltikään ei tullut valmista. Välillä on turhauttavaa kun visio on niin selkeänä mielessä, mutta lopputuloksen saavuttamiseen kuluu niin paljon aikaa. Muutama lisäkäsi olisi mukava saada. Ehkä jonain päivänä jos kumitan pikseleitä riittävän ahkerasti voin saada assistentin, joka kumittaa ja tekee teknisen työn puolestani. Voisin keskittyä enmmän vain luomiseen ja visioimiseen. Äh! Todellisuudessa nautin siitä. Sitä tunnetta ei voita mikään kun on saanut jotain pitkän uurastuksen jälkeen valmiiksi.

 Photoshop (ja Illustrator) ovat ehdottomasti tärkeimmät työvälineeni erityisesti kuosien raportteja ja värierottelua tehdessä. Toki lähtökohtana yritän käyttää mahdollisimman paljon omia piirrustuksiani ja maalauksiani. Vaikka luonnokset jatkotyöstää kuvankäsittelyohjelmalla niin käsin tekeminen välittyy kuosista omana kädenjälkenä. Kun kandiopinnoissa oli tietokoneopetusta niin en ollut kovinkaan kiinnostunut. Lapsellisesti ajattelin, etten ikinä halua käyttää tietokoneita vaan tehdä kaikki alusta asti käsityönä. Olisi tietenkin kannattanut ottaa tietokoneopetuksesta kaikki irti, koska jälkeenpäin jouduin kantapään kautta opettelemaan kaiken itsenäisesti. Todennäköisesti teen monet asiat vieläkin lisämutkien kautta, mutta pääasia tietenkin on, että pääsen maaliin.

Muistelin ensimmäisiä tekemiäni kuoseja ja löysin kuvan ihan ihka ensimmäisestä kuosistani. Se on käsin piirretty ja laitettu raporttiin, ilman tietokonetta. Piirros on skannattu kalvolle ja kalvo on valotettu painokaavioon. Koska kuosi oli kaksivärinen, oli kaavioitakin kaksi. Toinen ääriviivalle ja toinen värille. Käsityönä alusta loppuun painoin viisi metriä lakanakangasta ja ompelin siitä lakanat lahjaksi.

Niin mistä ne citypuput tulikaan? 


En todellakaan esittele tätä kuosia suurella ylpeydellä, mutta jostainhan on aloitettava eikö? Ja virheistä pitää ottaa opiksi! Myös sellaisista virheistä, kuin "älä laita wc-pönttöön muuta kuin wc-paperia!" Ja vaikka toteutus ei olekkaan mennyt ihan nappiin niin idea on kuitenkin hauska ja ajatus tärkein.

Pupun kanssa kävelyllä


Perjantaina alkoi sataa lunta ja lähdin maskottipupuni kanssa ulos kävelylle lepuuttamaan puutuneita jäseniäni. Välillä pitää pakottaa itsensä irti tietokoneelta ja lähteä ulos happihyppelylle. Pupu on kulkenut mukanani kaikissa muutoissa ja se on aina koneeni vieressä pitämässä minulle seuraa. Huovutin sen samoihin aikoihin kun piirsin ensimmäisen kuosini: Mistä Puput Tulee?No comments: